Újraindul a Buda-Cash károsultak kifizetése

Újraindul a Buda-Cash károsultak kifizetése

2016. augusztus 5.

A Befektető-védelmi Alap a Buda-Cash Brókerház Zrt. „f.a.” felszámolójától kapott, a Buda-Cash-nél hiányzó ügyfélvagyonra vonatkozó módosított és kiegészített adatok alapján elbírálta a kárrendezési kérelmeket, így újraindulhat a károsultak kifizetése. A kártalanítás pénzügyi fedezetét a Beva az MNB által nyújtott áthidaló kölcsönből biztosítja.

Az érintettek a 2016. augusztus 8-val kezdődő héttől folyamatosan, levélben kapnak tájékoztatást a kérelmük elbírálásának eredményéről, a kártalanítás összegéről és annak kifizetésével kapcsolatos tudnivalókról.  A Beva a kártalanítás kifizetését a kifizetőhelyként közreműködő takarékszövetkezeti fiókhálózat útján teljesíti.

A Buda-Cash károsultaknak a Beva a hiányzó értékpapírok és pénzösszeg után befektetőnként maximálisan 20.000 eurónak megfelelő (6.105.400 Ft) kártalanítást fizet a felszámolás napján érvényes árfolyam alapján számított forintösszegben. A kártalanítás egymillió forintig 100 százalékos, az egymilliót meghaladó rész után pedig 90 százalék.