Tájékoztatás a Buda-Cash ügyfelei számára

Tájékoztatás a Buda-Cash ügyfelei számára

2016. május 6.

A Buda-Cash Brókerház Zrt. „f.a.” felszámolója 2016. április 19-én átadta a Befektető-védelmi Alap (Beva) részére a Buda-Cash-nél hiányzó ügyfélvagyonra vonatkozó módosított és kiegészített adatokat. Az adatszolgáltatás nem tartalmazza azokat a külföldi papírokat, amelyek vonatkozásában a jogi helyzet még nem tisztázott.

A felszámolóbiztos tájékoztatása szerint az adatszolgáltatásban szereplő hiányzó eszközök mennyisége végleges, ezzel megnyílt a lehetőség arra, hogy folytatódjon az ügyfelek kártalanítási kérelmeinek elbírálása és a kártalanítási összegek meghatározása.

Az elbírálás során a Beva összeveti az ügyfelek kérelmében foglaltakat a nyilvántartásban szereplő adatokkal, és meghatározza a kártalanítás összegét, amelyről, a jogszabályban előírt határidőn belül, levélben küld értesítést

A meglévő vagyon kiadásával kapcsolatban a Buda-Cash Brókerház Zrt. „f.a.” felszámolójának közleményeiből tájékozódhatnak az ügyfelek.

A Buda-Cash károsultaknak a Beva a hiányzó értékpapírok és pénzösszeg után befektetőnként maximálisan 20.000 eurónak megfelelő (6.105.400 Ft) kártalanítást fizet a felszámolás napján érvényes árfolyam alapján számított forintösszegben. A kártalanítás egymillió forintig 100 százalékos, az egymilliót meghaladó rész után pedig 90 százalék. A kártalanítási kérelmeket 2016. március 26-ig lehetett benyújtani a Bevához.