Tájékoztatás a Hungária Értékpapír Zrt. „f.a.” és a BUDA-CASH Brókerház Zrt. „f.a.” kártalanítási ügyében a kifizetési módok változásáról

A Befektető-védelmi Alap igazgatósága a 28/2021. (V-21.) számú határozatában úgy döntött, hogy  azokban a kártalanítási ügyekben, amelyekben a károsultak egy része még nem vette fel a részükre járó kártalanítást, a kifizetési módok az alábbiak szerint változnak meg:

  1. A Hungária Értékpapír Zrt. „f.a.” kártalanítási ügyében a Beva a kártalanítás kifizetését 2021. június 1. napját követően kifizetőhely közreműködése nélkül végzi, és a kifizetéseket a jogosult bankszámlájára történő átutalással, illetve a 60.000,- Ft-ot meg nem haladó kifizetések esetében postai kifizetési utalvány formájában teljesíti.
  2. A BUDA-CASH Brókerház Zrt. „f.a.” kártalanítási ügyében a Beva a magyarországi székhelyű jogi személyek esetében a kártalanítás összegét a kifizetőhely közreműködése nélkül, a cégnyilvántartásban szereplő bankszámlaszámra történő átutalással is teljesítheti.