Közlemény az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. felszámolásáról

A Befektető-védelmi Alap tájékoztatja az érintett ügyfeleket, hogy az NHB Növekedési Hitel Bank Zrt. „f.a.” 2019. december 2. napjával felszámolás alatt áll, a Fővárosi Törvényszék által kijelölt felszámoló a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság. A felszámoló erről szóló közleménye a PSFN Kft. honlapján érhető el, az alábbi linken.

http://www.psfn.hu/hirek/2019-12-04-NHB.html

Az NHB Bank „f.a.” 2019. március 14. napjáig a Beva tagja volt, és az NHB Bank végelszámolója úgy tájékoztatta a Bevát, hogy a befektetési szolgáltatási terület tekintetében az ügyfelek tulajdonában álló értékpapír- és pénzeszközállományban hiányra utaló körülmény nem volt megállapítható.

A felszámoló hivatkozott közleménye megerősíti, hogy a befektetőkkel történő elszámolást akadályozó körülmény nem merült fel, az értékpapír és pénzeszközállomány ügyfeleknek történő kiadása a CODEX Értéktár Zrt.-vel korábban kötött együttműködési megállapodás alapján folyamatosan történik.

A fentiek szerint az NHB ügyfeleinek tulajdonában álló értékpapír- és pénzeszközállomány kiadható, így a Beva általi kártalanítás és az erre vonatkozó kérelmek benyújtásának szükségessé nem merül fel.