Tájékoztatás a Buda-Cash Brókerház Zrt. ügyfelei részére

A Magyar Nemzeti Bank visszavonta a Befektető-védelmi Alap (Beva) egyik tagja, a Buda-Cash Brókerház Zrt. tevékenységi engedélyét és a Fővárosi Törvényszék 2015. március 5. napjával elrendelte a társaság felszámolását. A Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolója a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (1071 Budapest, Damjanich u. 11-15.), a felszámolóbiztos Krajcsó Árpád.

A Buda-Cash-sel szembeni befektetői követelések mértékét a felszámoló levélben egyezteti minden ügyféllel. Ezen egyeztető levek kiküldése megkezdődött. A fennálló ügyfélkövetelést csökkenti az az értékpapír és pénzállomány, ami a Buda-Cash számláin és az általa igénybe vett külső letétkezelők számláin fellelhető, és amit az ügyfeleknek a felszámoló fog kiadni. A Beva kártalanításának alapja a kiadott letétekkel csökkentett ügyfélkövetelés.

A jelenleg megismerhető adatok alapján mintegy 13 ezer befektető lehet érintett a Beva kártalanításában. A Befektető-védelmi Alap a Tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény előírásai szerint (213-220. §) a befektetők részére kártalanítást nyújt, amely kártalanítás legfontosabb szabályait itt ismerhetik meg.