Tájékoztatás a Buda-Cash Brókerház Zrt. ügyfelei számára

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) megjelent közleménye szerint az MNB Pénzügyi Stabilitási Tanácsa a Buda-Cash Brókerház Zrt.-vel szemben indított átfogó felügyeleti vizsgálata során a Zrt. tevékenységét érintően észlelt súlyos visszaélésekre utaló információkra tekintettel a cég tevékenységi engedélyét ideiglenes intézkedés keretében azonnali hatállyal felfüggesztette, és 2015. február 24. napjától felügyeleti biztosokat rendelt ki a társasághoz.

A Buda-Cash Brókerház Zrt. 1997. április 14-től a Beva tagja, a vele szerződött befektetők értékpapírszámláján nyilvántartott értékpapírok, illetve az ügyfélszámlán nyilvántartott pénz a Beva biztosítása alá tartozik. A meglévő eszközöket a tulajdonosok részére a Társaság ki fogja adni, a Beva általi kártalanításra az ügyfelet megillető, de ténylegesen hiányzó, ezért a Társaság részéről ki nem adható pénz, illetve értékpapír tekintetében fog sor kerülni.

A kártalanítási eljárását a Beva a Buda-Cash Brókerház Zrt. felszámolásának elrendelése esetén indítja meg. A kártalanítási eljárásról szóló közlemény a Beva honlapján, és egyéb közzétételi helyeken is meg fog jelenni, és minden konkrét információt tartalmazni fog, amely az igény érvényesítéséhez szükséges. A kártalanítás általános szabályairól honlapunkon már most is tájékozódhat, illetve amennyiben felmerült kérdésére itt nem talál kielégítő választ, a honlapunkon található elérhetőségek valamelyikén érdeklődhet.